Nutritionist Online

Cand este momentul sa apelezi la un nutritionist online si cum te poate ajuta acesta?

Ideea de nutritionist online a intrat rapid in atentia persoanelor care prefera sa acceseze serviciile de care au nevoie la distanta, prin simpla utilizare a telefonului sau a calculatorului. Deja nu mai este o noutate faptul ca poti beneficia de o varietate de servicii fara sa te deplasezi la locatia unde medicul sau nutritionistul isi desfasoara activitatea, iar consultatiile cu nutritionistii nostri nu fac exceptie de la aceasta tendinta.

Nutritionistul este persoana la care trebuie sa apelezi atunci cand vrei sa iti modifici stilul alimentar, fie din dorinta de a face tranzitia la o dieta mai sanatoasa, fie pentru a preveni anumite afectiuni sau pentru a le gestiona prin alimentatie, in cazul in care exista deja. Principala diferenta dintre vizita la cabinetul nutritionistului si interactiunea cu nutritionistul online este ca intalnirea are loc in mediul virtual.

Cand este momentul oportun sa soliciti ajutorul unui nutritionist online?

Ca sa beneficiezi de sfaturile si suportul unui nutritionist online nu trebuie sa te confrunti neaparat cu vreo afectiune care sa iti fi modificat stilul de viata si implicit, stilul alimentar. Serviciile noastre se adreseaza oricarei persoane care are nevoie de ajutor in calatoria sa spre o viata mai sanatoasa, impreuna reusind sa punem bazele unui comportament alimentar bazat pe echilibru si alegeri inspirate.

Deci, se poate spune ca momentul oportun sa colaborezi cu un nutritionist online este atunci cand simti ca ai nevoie de o astfel de schimbare sau atunci cand esti nevoit/a sa adopti schimbari pe plan alimentar din cauza unor afectiuni. De exemplu, daca te confrunti cu o intoleranta alimentara sau ai o alergie la produse pe care iti este greu sa le eviti, te putem ajuta cu un plan de nutritie in care sa introducem alternative la produsele respective si in care sa iti sugeram retete simple, dar delicioase.

In acelasi registru, daca medicul ti-a recomandat sa iti schimbi dieta pentru ca suferi de diabet sau de alta afectiune, poate fi dificil sa faci brusc tranzitia de la vechile obiceiuri alimentare la un nou plan de nutritie. Nutritionistii sunt cei care iti faciliteaza aceasta tranzitie, prin crearea de planuri alimentare echilibrate si prin monitorizarea progresului – necesara pentru reechilibrarea alimentatiei si pentru evaluarea eficientei planului nutritional.

Deci, exista diferite situatii in care poti avea nevoie de asistenta din partea unei persoane cu pregatire si experienta in domeniul nutritiei, acest lucru fiind valabil si pentru copii, adolescenti sau femei insarcinate. Oricare dintre acestia pot beneficia de consiliere nutritionala in cadrul clinicii noastre, in format virtual.

Cum se desfasoara intalnirea cu un nutritionist online?

Interactiunea cu un nutritionist online nu difera mult fata de sedintele de consiliere nutritionala care au loc la sediul clinicii. In ambele cazuri, nutritionistii fac acelasi lucru: colecteaza informatii esentiale despre stilul de viata si despre stilul alimentar al persoanei care le-a solicitat serviciul, dupa care concep planuri alimentare in baza informatiilor primite, astfel incat solicitantul sa poata adopta noi obiceiuri in materie de alimentatie care sa contribuie la atingerea unor obiective (pierderea kg in plus, cresterea masei musculare, ameliorarea simptomelor unor afectiuni, prevenirea unor boli, cresterea performantelor sportive etc.)

Comunicarea online cu un nutritionist din cadrul clinicii noastre se face prin canale precum e-mail-ul si apelurile video si se desfasoara in mod similar cu sedintele care au loc fizic. Nutritionistul iti pune intrebari despre istoricul alimentar si comportamentele alimentare actuale, despre istoricul de boli. Acesta iti cere orice detaliu il poate ajuta sa inteleaga cu precizie relatia pe care o ai cu alimentele si sa identifice solutia este potrivita pentru obiectivul tau. Ulterior, iti va pune la dispozitie planul alimentar si iti va monitoriza evolutia utilizand aceleasi mijloace de comunicare.

Care sunt cateva dintre avantajele colaborarii cu un nutritionist online?

Intr-o era a digitalizarii, cand majoritatea serviciilor migreaza in mediul virtual, consultatia cu un nutritionist online poate fi o idee buna pentru cei care isi doresc sa fie ghidati spre alegeri alimentare sanatoase.

Colaborarea cu nutritionisti online devine tot mai populara pe fondul constientizarii importantei pe care o are nutritia in sanatatea organismului si inclusiv in atingerea obiectivelor fitness, insa acestea nu sunt singurele considerente pentru a colabora cu un nutritionist online. In continuare, iti vom prezenta cateva dintre motivele pentru care cererea de consiliere nutritionala online se afla in ascensiune:

  • acces rapid la servicii nutritionale de calitate: nu oricine poate sa petreaca timp in deplasare pentru a face periodic vizite la cabinetul nutritionistului, lipsa timpului fiind cauza numarul unu pentru care multe persoane nu reusesc sa faca schimbarea pe care si-o doresc in alimentatia lor. Beneficiind de consiliere nutritionala online, poti economisi timpul pe care nu iti permiti sa il pierzi, ca urmare a limitarii calatoriilor;

 

  • flexibilitate: pentru ca interactiunea cu nutritionistul tau se desfasoara online, va fi mai simplu sa respecti programarile sau sa stabilesti cu nutritionistul detalii suplimentare in afara sesiunilor propriu-zise de consiliere nutritionala. Nu conteaza unde te afli atata vreme cat ai conexiune la internet si acces la platforma sau aplicatia stabilita pentru intalnire, deci poti sa iti programezi sedinta cand ai o pauza la serviciu sau cand esti acasa si ai ceva timp liber;

 

  • cadru confortabil: teleconsultatia sau videoconferita cu nutritionistul iti ofera posibilitatea de a alege dupa bunul plac mediul in care se va desfasura conversatia. Acest lucru aduce un plus de confort si o mai mare incredere pentru cei care prefera sa beneficieze la distanta de servicii de nutritie, deoarece nu se simt suficient de confortabil pentru a merge fizic la cabinetul nutritionistului si ar vrea sa ramana acasa. Experienta este una mai placuta, iar conversatia decurge natural atunci cand te simti confortabil;

 

  • solutii personalizate si servicii de calitate: nutritionistul iti ofera solutii personalizate in functie de caracteristicile individuale si de eventuala afectiune pe care vrei sa o gestionezi prin alimentatie. Calitatea serviciilor ramane neschimbata, chiar daca sesiunile se desfasoara online. Nutritionistul pastreaza confidentialitatea si nu impartaseste informatiile pe care i le furnizezi despre stilul tau alimentar sau despre starea ta de sanatate;

 

  • plan alimentar individual si educatie pe plan nutritional: nu este usor sa iti creezi pe cont propriu un plan alimentar care sa cuprinda nutrientii esentiali si care sa corespunda necesarului tau zilnic de calorii. Un nutritionist online iti va alcatui un plan alimentar in functie de nevoile nutritionale, care sunt diferite de la o persoana la alta. Obiectivele, stilul de viata si genetica sunt alti factori care ne diferentiaza si care demonstreaza ca avem nevoi distincte. Nutritionistii din cadrul clinicii noastre se ghideaza dupa acest principiu si dezvolta planuri care sa lucreze pentru tine, nu pentru altcineva. Lucrand cu un nutritionist vei invata multe lucruri despre nutritie si vei reusi sa faci mai usor alegerile potrivite;

 

Asadar, nutritionistii nostri iti pot fi alaturi in drumul spre adoptarea unor obiceiuri alimentare mai sanatoase, oferindu-ti trucuri pentru limitarea aportului caloric, daca este necesar, sfaturi despre controlul apetitului si planuri alimentare personalizate, in baza carora vei reusi sa iti schimbi rutina de alimentatie si sa alegi de fiecare data retetele, produsele si alimentele care te ajuta sa fii mai aproape de obiectivul tau sau sa mentii rezultatele obtinute – toate acestea din confortul casei tale, prin folosirea instrumentelor de intalnire online, care sunt tot mai diversificate datorita progreselor tehnologice.